wind-surfen.nl

Leren windsurfen

Windsurfen kun je leren, ongeacht je leeftijd is het belangrijk dat je niet zomaar zelfstandig het water opgaat. Water en wind kunnen beide veradelijke eigenschappen hebben. Door een ongemerkte stroming, of een windvlaag kan het zomaar zijn dat surfen anders gaat dan je verwacht! Belangrijk hierom is windsurflessen te nemen. Dit kun je doen bij een professionele windsurfer of een windsurfschool!

In Nederland, maar ook daarbuiten, zijn genoeg windsurfscholen. Hier kun je terecht, ook als je geen materiaal hebt. Er zijn privé lessen mogelijk, maar ook kun je in groep kennis maken met de sport! Zorg ervoor dat wanneer je je aanmeld, je een les gaat volgen die naar jouw niveau en zin is! Het is niet erg om te moeten beginnen, met een beginnersklas!

Voordat je start met leren windsurfen, verdiep je in de mogelijkheden. Veel beginnersklassen windsurfen zullen beginnen met de basis. Maar zorg wel voor een klas waarvan jij weet dat je het leuk gaat vinden.

Kan je zelf leren windsurfen?

Ja, het zal vast kunnen. Maar of je dan goed aan het surfen bent? Uiteindelijk kun je jezelf natuurlijk leren windsurfen. Maar het is makkelijker om windsurfen via een ervaren windsurfer te leren! Tijdens windsurflessen leer je hoe je op je surfboard moet staan, wat de beste houding is, hoe je het zeil en de giek uit het water haalt en nog veel meer. Als je zelf gaat leren windsurfen zorg er voor dat je nooit alleen het water opgaat! Dit kan echt gevaarlijk zijn. Sowieso als je een beginner bent maar ook gevorderde surfers zullen eerder samen of met drie personen gaan surfen!

Wat heb je nodig om te starten met windsurfen?

Wat je nodig hebt om te starten met windsurfen hangt echt samen met welke discipline je wil beoefenen! Begin niet met aanschaffen van allerlei materialen, probeer eerst te ontdekken wat je echt leuk vind aan surfen. Ook hier kun je opzoek gaan naar een beginnersklas! Je kunt nog zoveel lezen, het ontdekken wat je echt wil doe je op het water!

Alleen leren windsurfen, of in een groep?

Je kunt heel goed leren windsurfen in een privéles, maar er zijn ook mogelijkheden waarbij je bijvoorbeeld een aantal dagen een (wind)surfkamp volgt. Hierbij kun je verspreid over meerdere dagen met meerdere mensen leren windsurfen!

Wat is belangrijk tijdens het windsurfen

Je leeftijd is niet belangrijk, sommige surfscholen willen dat je minimaal 6 jaar oud bent. Dit kan natuurlijk hoger liggen. Wel is het belangrijk dat je kan zwemmen! Als je begint met een beginnersklas houden ze er rekening mee waar je gaat lessen! Je wordt niet zomaar in het “diepe” gegooid!